Přehled aplikací odlitků z neželezných slitin vyrobených metodou vytavitelného modelu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je rešerše zaměřena na téma aplikace odlitků vyrobené technologií vytavitelného modelu z neželezných slitin, konkrétně hliníku, hořčíku a titanu, v různých průmyslových odvětví. V jednotlivých kapitolách jsou popsány vlastnosti čistého kovů, rozdělení a vlastnosti slévárenských slitin a konkrétní aplikace.
This bachelor thesis is research, which is focused on the theme of application of castings manufactured by technology investment casting of non-ferrous alloys, namely aluminum, magnesium and titanium, in various industries. The individual chapters describe the properties of pure metals, sorting and properties of foundry alloys and particular applications.
Description
Citation
TUČKOVÁ, E. Přehled aplikací odlitků z neželezných slitin vyrobených metodou vytavitelného modelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Milan Horáček, CSc. (předseda) prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Antonín Záděra, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Petr Cupák, Ph.D. (člen) Ing.Libor Zemánek (člen) Ing. Boris Láník (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Studentka komisi seznámila s obsahem a výsledky své bakalářské práce. Dále byly položeny a zodpovězeny otázky oponenta. V rámci odborné rozpravy byly položeny následující dotazy: Co je to dural? Víte, čím je dáno, že u některých materiálů s klesající teplotou klesají mechanické vlastnosti? Jakou mřížku má hliník? Jaký je trend odlitků u metody přesného lití? Jaké jsou minimální a maximální tloušťky stěn a rozměry odlitků přesného lití? Doporučila byste náhradní klouby z titanu nebo ze superslitin?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO