Výroba bezrámových slévárenských forem s bentonitovým pojivem na automatických formovacích linkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce si klade za cíl popsat technologii výroby bezrámových slévárenských forem na automatických formovacích linkách se zvláštním přihlédnutím k formám s bentonitovým pojivem a následně tuto technologii srovnat s výrobou rámových forem.
This thesis aims to describe production of unframed foundry moulds on automatic molding lines with special focus on moulds with bentonite binder, while comparing it to production on framed molding lines.
Description
Citation
MACKO, M. Výroba bezrámových slévárenských forem s bentonitovým pojivem na automatických formovacích linkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Šenberger, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Cupák, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Muselík (člen) Ing. Zbyněk Kuzma (člen) Ing. Ondřej Bouška (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Průběh a hodnocení obhajoby bakalářské práce: Student představil komisi nejprve svou práci pomocí prezentace. Následně byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta, včetně jeho dotazů. Poté byly pokládány dotazy k obhajobě bakalářské práce: 1. Proč se formy při lití zatěžují? 2. Proč uvádíte kapitoly 4.1 a 4., které se uplně netýkají zadání? 3. Které kovy se běžně odlévájí při užití bezrámového formování? 4. Viděl jste osobně formovací linku? 5. Co je optimální vlhkost u formovací směsi? Jak se určuje? Kolik % je optimální vlhkost? 6. Co je zkouška zpěchovatelnosti formovací směsi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO