Stroje a nástroje pro přesné stříhání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce obsahuje stručný přehled používaných strojů a nástrojů určených k přesnému stříhání. Přesné stříhání je technologie z oblasti plošného tváření, vhodná především pro sériovou výrobu, kterou lze vyrobit funkční součást během jediné operace. Tato práce také uvádí jednotlivé metody přesného stříhání a popisuje nástroje, které mají hlavní zásluhu na kvalitě výrobku. Dále jsou v této práci vypsány některé příklady z dnes v praxi užívaných strojů a jejich zasazení do celého komplexu výrobní linky.
This work provides a brief overview of the used machines and tools designed for fineblanking. Fineblanking is a technology from the field of the surface forming, suitable especially for mass production, which can be used to make a functional component in a single operation. This work also lists the various methods of precision cutting, and describes the tools, that are the main reason for the quality of the product. Furthermore, in this work are listed some examples from today in practice used machines and their planting into the entire complex of production lines.
Description
Citation
ŠINDELKA, M. Stroje a nástroje pro přesné stříhání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student seznámil zkušební komisi s obsahem své bakalářské práce a zodpověděl dotazy oponenta. Otázky: 1. Proč byla zvolena technologi přesného stříhání? 2. Vysvětlete a popište nástroj pro přesné stříhání. 3. Proč jste v práci nezmínil střižnou mezeru? Srovnejte střižnou mezeru u běžného a přesného stříhání? 4. Jaké je základní rozdělení nástrojů pro přesné stříhání a jaký je mezi nimi rozdíl?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO