Spalování pelet z nedřevní biomasy v kotlech II

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalárska práca je rozdelená na štyri hlavné časti. Prvá časť sa zaoberá problematikou spaľovania agropeliet v kotloch. V tejto časti sú špecifikované typy peliet, ich výroba a problémy so spaľovaním v kotloch spojené s tvorbou emisií. Druhá časť špecifikuje platnú legislatívu a emisné limity. Tretia časť opisuje palivársky rozbor daných vzoriek agropeliet. Tento rozbor zahrňuje analýzy za účelom zistenia vlastností a chemického zloženia agropeliet čoho výsledkom je určenie spalného tepla a výhrevnosti. Štvrtá časť zhodnocuje vplyv agropeliet na činnosť kotlov a tvorbu emisií na základe získaných dát a poznatkov. Doplnené je aj porovnanie výsledkov s dátami literárnych zdrojov iných bežne používaných tuhých palív.
Bachelor thesis is divided into four main chapters. The first chapter deals with issue of combustion of agropellets in boilers. This section specifies types of pellets, their production and problems of combustion in boilers associated with formation of emissions. The second chapter specifies valid legislation and emissions limits. The third chapter describes fuel analysis of agropellets samples. This includes an analysis in order to determine the properties and chemical composition of agropellets resulting in determination of gross heat and calorific value. The fourth chapter evaluates agropellets influence on boilers and emissions creation on the basis of data and knowledge. The results are compared with data of other commonly used solid fuel found in literature sources.
Description
Citation
LINDA, M. Spalování pelet z nedřevní biomasy v kotlech II [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Pavel Seichter, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Turek, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Kilkovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - Úvod do řešené problematiky - Experimentální měření - Zhodnocení naměřených dat - Zhodnocení a srovnání výsledků 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Definujte splané teplo a výhřevnost? (dr. Kilkovský) Student uspokojivě odpověděl na dotaz. V práci uvádíte, že jako aditivum je do paliva přidávána mouka. Víte proč je tam přidávána? (dr. Turek) Student neodpověděl na dotaz. Znáte nějakou důležitou charakteristiku paliva, která může ovlivnit spalné teplo a výhřevnost? (doc. Hájek) Student neodpověděl na dotaz. 5. Student částečně odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO