Technologie výroby horizontálního kabelového žlabu pro nízkonapěťové rozváděče ABB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V bakalářské práci je hlavním úkolem výroba součásti, která je z pozinkovaného ocelového plechu z materiálu DX51D+AZ/+Z o tloušťce 1,5 mm. Součást se vyrábí pomocí technologie stříhání a několika násobným ohýbáním. Hlavním záměrem je navrhnout technologický postup výroby kabelového žlabu na montáž nízkonapěťového rozváděče pro firmu ABB, s.r.o. Roční produkce se předpokládá na 2 650 ks. Součástí práce jsou dále potřebné technologické výpočty pro nástřihový plán, střižné síly a síly pro ohýbání. Dále je v práci zpracováno technicko-ekonomické zhodnocení s výkresovou dokumentací.
In bechelor thesis is the main task of manufacturing the component that is made of galvanized steel sheet of DX51D+Z/+Z material with thickness of 1,5 mm. The component is produced using technology of cutting and multiple bending. The main aim is to suggest technological process of cable tray for installation of low voltage switchgear for the ABB Ltd. company. Yearly production expectation is 2 650 units. Part of the work is also required technological calculations for notching plan, cutting force and force for bending. In thesis is also elaborated technical-economic evaluation with the drawing documentation.
Description
Citation
ATTASEK, O. Technologie výroby horizontálního kabelového žlabu pro nízkonapěťové rozváděče ABB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářskou prací a odpověděl na otázky oponenta. Otázky: 1. Vysvětlete pojem rozměrová stálost materiálu. 2. Jak je vykompenzováno odpružení při ohýbání řešené součásti? 3. Proč byl zvolen pro výrobu stroj firmy AMADA? 4. Specifikujte nástřihový plán řešené součásti. 5. Jak byla stanovena ohybová síla?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO