Kontrolní výpočet potrubí v souladu s ASME B31.3

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na kontrolní pevnostní výpočet již zhotoveného potrubního systému, jenž představuje klíčový prvek v transportu procesních médií a to především kapalin. Pro správnou funkci potrubí je třeba, aby odolávalo předpokládaným zatížením, jak ve zkušebních, tak v provozních podmínkách. Za účelem ověření této odolnosti byla použita řada norem ASME, především ASME B31.3, která je hojně využívána v průmyslu po celém světě.
The thesis is focused on check stress analysis of an already constructed piping system, which constitutes a key element in the transport of process fluids, especially liquids. Properly functioning piping is required to withstand the anticipated loads, both in the test and in the operating conditions. For the resistance assessment, ASME codes were used, especially ASME B31.3, which is widely used in the industry worldwide.
Description
Citation
DOHNAL, M. Kontrolní výpočet potrubí v souladu s ASME B31.3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Petr Bělohradský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
1. Student prezentoval svoji bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - vymezení cílů práce - popis uvažovaného technologického celku a provozních podmínek - parametry pro kontrolní výpočet - představení kontrolního výpočtu - zhodnocení výsledků a cílů 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: - V jakém programu byl proveden kontrolní výpočet? - Jaký typ uložení potrubí jste použil? Student uspokojivě odpověděl na dotazy. - Jaké jsou výpočtové limity programu s ohledem na ukotvení potrubí v cílových aparátech? Student uspokojivě odpověděl na dotaz. - Vysvětlete způsob stanovení tloušťky stěny vzhledem ke koroznímu přídavku. Student uspokojivě odpověděl na dotaz.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO