Výroba součástí vysekáváním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práca popisuje základné princípy a metódy vysekávania vychádzajúce z postupového strihania. V práci boli zahrnuté výhody a nevýhody deliacich vysekávacích nástrojov dvoch konštrukcii, a to revolverových a kazetových. Ďalej boli v práci popísané tvárniace nástroje a niekoľko ich základných predstaviteľov, ktoré sa v praxi často využívajú. Dva základné princípy strojov boli popísané na príklade firiem Prima Power a Trumpf.
This work describes principles and methods of punching starting from gradual sheering. In this work they were included advantages and disadvantages dividing punching tools of the two design, it´s revolver and cassette. There were also described of forming tools and some of their basic representatives, which are in practice often used. The two basic principles of machines have been described on the example of companies Prima Power and Trumpf.
Description
Citation
MORAVČÍK, J. Výroba součástí vysekáváním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Zkušební komise byla seznámena s obsahem bakalářské práce a student zodpověděl dotazy oponenta. Otázky: 1. O kolik procent se sníží střižná síla při použití šikmých břitů? 2. Jaké jiné názvosloví se užívá v souvislosti s vysekáváním? 3. Čím jsou posouvány dorazy ovládající plech pro vysekávání? 4. Co je to součinitel otupení nástroje a jaký vliv má na velikost střižné síly?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO