Elektrický pohon automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto bakalárska práca je odbornou rešeršou a pojednáva o elektrických pohonoch osobných automobilov. Práca je rozdelená na sedem základných častí. Prvá časť rozoberá alternatívne pohonné hmoty. Druhá časť rozdeľuje elektrické pohony na jednotlivé odvetvia a zaoberá sa históriou vzniku elektrického vozidla. Tretia časť je zameraná na elektrické vozidlá s batériou a rozoberá používané elektromotory a energetické zásobníky. Obsahom štvrtej a piatej časti sú elektrické vozidlá s palivovými článkami a vozidlá s hybridným pohonom. Šiesta časť je venovaná vývojovým trendom. Posledná časť pojednáva o ekológii vozidiel s elektrickým pohonom.
This bachelor`s thesis is a specialized research, focused on electric drive units of personal vehicles. The thesis is divided into seven main parts. The first part deals with alternative fuels. The second part divides electric drive units into various sections and describes the history of an electric vehicle. The third section focuses on electric vehicles with a battery and analyzes electric motors and energetic power banks. The fourth and fifth part of the thesis focuses on electric vehicles with fuel cells and vehicles with a hybrid drive. The sixth chapter is devoted to the developing trends. The last section discusses the ecology of vehicles with an electric drive.
Description
Citation
GURÁŇ, R. Elektrický pohon automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. Lubor Zháňal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student přednesl komisi prezentaci k obhajobě závěrečné práce. Otázky komise: Jaký byl hlavní důvod, že k rozvoji elektromobilů docházelo až v posledních deseti letech? Odpovězeno spíše povrchně. Jaký je ekologický aspekt výroby akumulátorů? Zodpovězeno správně. Proč je akumulátor elektromobilu stestaven z tisíce dílčích článků? Pouze nastíněno. Jaký je skutečnný dojezd elektromobilu vzhledem k oficiálním údajům výrobce? Student odpověděl správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO