Úprava konstrukce mechatronické soustavy pro prezentaci tlumeného kmitání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí mechatronické soustavy pro prezentaci kmitání s elektromagnetickým tlumením za účelem jejího praktického využití ve výuce. Součástí je úvod do problematiky související s kmitáním a tlumením těles. Je vytvořen simulační model v programu MATLAB/Simulink, kde se zvolí potřebné parametry elektromagnetického tlumiče, a také je zhotoven návrh celé soustavy. Na závěr se provede srovnání odezvy na počáteční vychýlení s již reálně zhotovenou konstrukcí.
This thesis deals with mechatronic system design intended for demonstration of oscillation with electromagnetic damping for the purpose of its practical use in classes. A part of this thesis is also introduction to issues related to solids vibration and damping. Then a simulation model will be created in MATLAB/Simulink where required parameters of the damper will be selected, and also there is a design of the whole system. Finally, a comparison of response to initial deflection to real fabricated construction.
Description
Citation
HANUŠKA, R. Úprava konstrukce mechatronické soustavy pro prezentaci tlumeného kmitání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszynski (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Březina, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce ne zcela jednoznačně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO