Technologický postup výroby bezpečnostního klíče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce pojednávající o technologickém postupu výroby bezpečnostního klíče k cylindrické vložce. V práci je zahrnut stručný popis historického vývoje klíčů a zámků. Vývoj je popsán od výskytu prvních primitivních zámků vyrobených ze dřeva, až po vynález moderního cylindrického zámku. V technologickém postupu jsou navrženy a vypočteny základní parametry výroby. Postup je zpracován od vystřižení polotovaru, až po kontrolu finálního výrobku. Předmětem práce je také pokus o náhradu standardního výrobního postupu moderní metodou 3D tisku.
Bachelor thesis dealing with the technological process of a security key to the cylinder lock. In the thesis, there is a brief description of the lock and key history and development. Development is described from the first appearance of the primitive wooden locks to the invention of the modern cylindrical lock. In the technological process there are proposed and calculated basic parameters of manufacturing. Process is elaborated for all steps. From cutting a key blank to final product check. Subject of the thesis is also an attempt to substitute conventional technological process with the modern method of 3D printing.
Description
Citation
BOUŠE, R. Technologický postup výroby bezpečnostního klíče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise: 1. Materiál klíče? 2. Jak by jste zjistil složení materiálu? 3. Na co se používá omílání? 4. Co znamená vyjádření: tvrdokov? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO