Obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku obrábění těžkoobrobitelných materiálů a to konkrétně oceli pro energetický a chemický průmysl. V teoretické části práce jsou charakterizovány jednotlivé typy ocelí. Praktická část sloužila, jako výběrové řízení nástroje pro frézování martenzitické oceli.
This bachelor thesis is focused on the issues of machining of hard-to-machine materials; specifically steels for power and chemical industries. The theoretical part of the work characterizes various steel types. The practical part deals with the selection process of the best tools for milling of martensitic steels.
Description
Citation
PÁTEK, V. Obrábění těžkoobrobitelných materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen) Ing. Jan Strejček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Vysvětlete, co je trvanlivost a uveďte její závislost na základních řezných podmínkách? 2) Vysvětlete barvy na VBD v prezentaci. 3) Jaké kritérium opotřebení jste zvolil v BP? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO