Výroba modelového zařízení pro odlitek čerpadla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh slévárenské technologie, návrh a výrobu modelového zařízení pro odlitek čerpadla z šedé litiny ČSN 42 2420. V praktické části je zpracován návrh technologie a modelového zařízení pomocí CAD systému SolidWorks. Provedla se simulace lití a chladnutí v CAE systému ProCAST. Pro návrh obráběcí technologie byl použit CAM systém HSMWorks. Na CNC obráběcích strojích se obrobil model, jaderník a podložka. Výsledkem mojí práce je modelové zařízení pro výrobu formy a jádra pro daný odlitek. Na závěr se vyrobili formy, jádra a provedlo se odlití pěti vzorků.
The bachelor thesis focuses on the design of foudry technology, design and production of pattern equipment for castiong of pump from cast iron ČSN 42 2420. The practical part elaborates design of technology and pattern equipment in CAD system SolidWorks. Simulation of casting was made in CAE system ProCAST. For design of milling technology was used CAM system HSMWorks. On the CNC machines was machined model, core box and underlay. Result of my thesis is pattern equipment for moulds and cores for the casting. In the end was made molds, cores and five samples of casting was casted.
Description
Citation
SUCHOMEL, M. Výroba modelového zařízení pro odlitek čerpadla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (místopředseda) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Co jsou vůle ve známkách? Co je to modelové zařízení? Co je to vstřelovací stroj. Jaké jsou vhodné nástroje pro obrábění úmělého dřeva. Co je to úmělé dřevo? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO