Aplikace kogeneračních jednotek v bytových domech a průmyslových objektech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou kogeneracie a jej uplatnenia pre bytové domy a priemyselné objekty. Na začiatku práce sú uvedené princípy kogeneracie. Ďalej sú predstavené rôzne druhy technológií kogeneracie a ich vzájomne porovnanie. Práca sa ďalej zaoberá možnosťami uplatnenia kogeneračných technológií a vstupnými parametrami pre uvedenie do prevádzky. Práca obsahuje základné legislatívne rámce Európskej únie a Českej republiky pre kombinovanú výrobu elektriny a tepla. Záver práce pojednáva o možnosti využitia kogeneracie ako decentralizovaného zdroja.
This bachelor’s thesis deals with issues of cogeneration and its application to apartment buildings and Industrial buildings. At the beginning of the thesis are described main principles. In the next part are characterized different types of cogeneration technologies and their comparisons. This thesis also deals with possibilities of use of cogeneration technologies and the input parameters for commissioning. Thesis contains basic European and Czech legislation for combined production of electricity and heat. At the end thesis deals with possibilities of using cogeneration as decentralized source.
Description
Citation
PINKOŠ, P. Aplikace kogeneračních jednotek v bytových domech a průmyslových objektech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen)
Date of acceptance
2016-06-10
Defence
Student prezentoval komisi svoji bakalářskou práci na téma Aplikace kogeneračních jednotek v bytových domech a průmyslových objektech. Komise byla seznámena s posudky oponenta a vedoucího práce. Student následně zodpověděl dotazy uvedené v posudcích. V následující rozpravě položil Ing. Holoubek dotaz na skladbu ročních nákladů objektu uvedeného v práci. Student vysvětlil, co je zahrnuto v uvedených ročních nákladech a proč neuvažoval odpisy. Ing. Holoubek dále rozporoval způsob hodnocení ceny energie. Student odůvodnil zvolený způsob hodnocení. Doc. Toman se následně blížeji dotazoval na přinosy investice. Student adekvátně argumentoval. Doc. Mastný zmínil alternativní využití navrženého systému k plnému pokrytí el. energie v daném bytovém domě. Student potvrdil, že daný způsob by byl výhodnější, ale neuvažoval jej.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO