Ovládání robotické kamery pomocí vývojového kitu Beaglebone

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce popisuje hardwarové a softwarové vybavení vývojového kitu BeagleBone Black a jeho procesoru AM3358. Součástí procesoru jsou dvě podpůrné programovatelné jednotky pro řízení v reálném čase. Práce přináší ucelený pohled na sestavu se zaměřením na možnosti a ovládání podpůrných jednotek. Součástí je popis mechanizmů pro použití podpůrných jednotek a definici konfiguračních souborů Device Tree. Cílem práce je vytvoření hardwarového a softwarového vybavení pro model robotické kamery. V práci je uveden popis návrhu DPS a programů pro ovládání krokových motorů pomocí podpůrných jednotek procesoru. Na konci práce je popsáno rozšíření volně šiřitelného software pro streamování videa MJPG-Streamer o možnosti ovládání podpůrných jednotek procesoru.
This bachelor thesis describes HW and SW equipment of the development board BeagleBone Black and its AM3358 processor. The processor integrates two programmable support units for real time control. This work provides detailed overview of the development board and the support units control possibilities. It includes description of principles of the support units usage and definition of Device Tree configuration file. Purpose of the work is to create SW and HW equipment for the model of robotic camera. This work also describes DPS design and program equipment for stepper motor control using the support units of the AM3358 processor. Additionally the extension of MJPG-Streamer with support unit control possibilities is described at the end of the work.
Description
Citation
CHMELAŘ, J. Ovládání robotické kamery pomocí vývojového kitu Beaglebone [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO