Návrh solárního ohřevu vody pro bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zaobírá návrhem solární soustavy pro ohřev teplé vody v bytovém domě. První část se zabývá úvodem do problematiky solárních kolektorů. V další části jsou teoretické výpočty, dle normy TNI 73 0302. Součásti práce je návrh solárního systému a jeho finanční bilance. Součástí příloh je technologické schéma solárního systému.
This bachelor´s thesis deals with the design of a solar system for water heating in apartment building. The introduction covers solar collectors. The following part contains theoretical calculations according to the TNI 73 0302 standard. The thesis includes the design of solar system and its financial balance. The technological scheme is included in the appendix.
Description
Citation
KVAPIL, J. Návrh solárního ohřevu vody pro bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Návrh solárního ohřevu vody pro bytový dům. Vedoucí práce Ing. Radil seznámil komisi s textem vedoucího bakalářské práce. S textem oponenta dané práce komisi seznámil Ing. Morávek. Student následně odpověděl na otázku oponenta práce na původ použitých dat při výpočtu v dané práci. Student následně vedl rozpravu s oponentem práce při zodpovídání druhé oponentovy otázky. Následně se doc. Drápela přidal k této otázce s nesrovnalostmi v popiscích u jednoho grafu ve studentově práci. Student na to uvedl, že se zde opravdu jedná o chybu v popisku, ale data vykreslená v grafu jsou správná. Poslední dvě oponentovy otázky student také zodpověděl. Doc. Drápela požádal vedoucího práce o doplnění informace ohledně zvoleného úhlu natočení fotovoltaických panelů. Vedoucí práce Ing. Radil následně tyto informace doplnil. Poslední doplňující dotaz vznesl Ing. Topolánek ohledně významu získaných výsledků uvedených ve studentově práci. Studentovu odpověď na tuto otázku doplnil i vedoucí práce Ing. Radil. Následně probíhala diskuze mezi členy komise o smyslu výsledků této práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO