Návrh sítě nízkého napětí administrativní budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem sítě nízkého napětí v administrativní budově. Na začátku práce je uvedena teoretická část daných témat, které potřebujeme k vytvoření návrhu sítě v zadané budově. V této teoretické části jsou uvedeny hlavní zásady dimenzování vodičů, jištění vodičů a selektivita jistících přístrojů. Vše bylo hledáno v odborných publikacích a článcích. Na teoretickou část bude navazovat praktická část, kde se nejprve upraví podkladové schéma a poté se bude řešit praktický návrh pomocí dodaných programů od firmy Eaton. Cílem celé práce je seznámit se teoreticky s hlavními zásadami návrhu sítě, a potom také prakticky s používanými programy a vytvořit kompletní návrh sítě budovy.
This paper describes the design of a low voltage network in an office building. In the beginning work is given for the theoretical part of the topics that we need to create a network design in a given building. In this part of the guiding principles are conductor sizing, fuse wires and a selection of protective devices. Everything was sought in scientific publications and Articles. The theoretical part will be followed by a practical part with the first adjusted underlying schema, and then will address a practical design using programs supplied by the company Eaton. The goal of this work is to get acquainted theoretically with the main principles of network design, and then practically with your programs and create a complete network design of the building.
Description
Citation
NESTROJIL, M. Návrh sítě nízkého napětí administrativní budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Návrh sítě nízkého napětí administrativní budovy. Vedoucí práce Ing. Kadlec seznámil komisi se zněním posudků vedoucího i oponenta studentovy bakalářské práce. Student následně v odpovědi na první oponentovu otázku doplnil příslušné dovolené tolerance napětí podle dané normy. Druhou otázku oponenta student také zodpověděl. Další otázku položil Ing. Topolánek ohledně původu dat (hodnoty netočivých složek impedancí). Student tuto otázku zodpověděl tak, že použil hodnoty uvedené v databázi kabelů a zařízení v programu Pavouk. Členové komise měli připomínky k autorem zvoleného přístupu při používání výpočetního softwaru Pavouk. Další otázku položil doc. Drápela ohledně správnosti hodnot modelovaného transformátoru. Student na tuto otázku odpověděl. Následovala připomínka Ing. Radila k části textu v studentově bakalářské práci a jeho nesrozumitelnosti. Student na tuto připomínku reagoval. Doc. Drápela následně také uvedl, že tyto nesrovnalosti mohou být způsobeny nezkušeností autora práce a vyřešení daného problému je nad rozsah uvedené práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO