Malý programovatelný napájecí zdroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a konstrukcí kompaktního spínaného napájecího zdroje malého výkonu, napájeného z USB rozhraní. Zdroj umožňuje nastavit výstupní napětí v rozsahu 0 V až 16 V a má nastavitelné proudové omezení. Návrh je proveden tak, aby byla zajištěna galvanická izolace od počítače. Řízení zdroje je prováděno pomocí uživatelského rozhraní přímo na zdroji a zároveň pomocí počítačového softwaru, který umožňuje záznam hodnot výstupního napětí, proudu a výkonu zdroje. V práci jsou uvedeny výsledky měření a simulací.
This bachelor‘s thesis deals with design and construction of compact low power switching power supply, which is powered from USB. It provides adjustable output voltage in range from 0 V to 16 V and adjustable current limit. The design is made with respect to galvanic insulation between device and PC. The control of device is done by basic user interface and software, which provide monitoring of output voltage, current and output power. The simulation and measurement results are included.
Description
Citation
ČECH, J. Malý programovatelný napájecí zdroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO