Návrh a optimalizace laboratorních modelů VVN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na provozování distribuční soustavy v české republice a používání nových typů kabelů ve světě. Popisuje vlastnosti, rozdělení a použití venkovního vedení a kabelového vedení. Práce se dále zabývá rozdělením a řízením stejnosměrných sítí jejich výhodami a nevýhodami. U supravodivých kabelů se zabývá jejich vývojem, výhodami a nevýhodami. Popisuje jejich používání a využití do budoucna. Dále také popisuje parametry ovlivňující vlastnosti lan a kabelů střídavého a stejnosměrného vedení a způsoby zmírnění negativních účinků na lana a na okolní prostředí. Práce se zabývá měřením a počítáním laboratorních modelů pro jejich optimalizování. Nakonec je v práci popsán návrh nového laboratorního modelu pro měření a uvedení součástek, které jsou potřeba pro optimalizaci modelů a výrobu nového modelu.
Bachelor's thesis is focuses on the operation of the distribution system in the Czech Republic and the use of new types of cables in the world. It describes the characteristics, division and use of overhead lines and cable lines. This work also deals the division and control DC networks, their advantages and disadvantages. In superconducting cables is engaged in their development, advantages and disadvantages. Describes their application and use in the future. It also describes the parameters affecting the properties of the ropes and the cables of the AC and DC wiring and ways to mitigate the negative effects on the ropes and on the surrounding environment. Work deals with measurement and counting of the laboratory models for their optimization. Finally, the work describes a proposal of new laboratory model for the measurement and stating components, which are needed for optimization models and the production of a new model
Description
Citation
KOČÍ, Z. Návrh a optimalizace laboratorních modelů VVN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Student představil svou bakalářskou práci na téma Návrh a optimalizace laboratorních modelů VVN. Vedoucím práce byl Ing. Varmuža a oponentem práce Ing. Vyčítal. Oponent hodnotil práci jako nedostatečnou zejména z důvodu nenaplnění zadání a dále pro nedostatky v praktické oblasti práce. Celkově tedy práci doporučil k dopracování všech bodů zadání. Oponent měl také doplňující dotazy, které student zodpověděl bez námitek komise. Vedoucí práce vytýkal zejména nedostatečný popis optimalizace a fakt, že byla provedena optimalizace pouze pro jeden model. Toto přisuzoval nízké aktivitě studenta během semestru. Doc. Blažek se dotazoval na popis veličin v prezentovaném schématu, student po zásahu komise opravil chybný popis. Komise konstatovala nesplnění zadání práce.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO