Měření parametrů LED stmívatelných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou LED stmívatelných světelných zdrojů. Teoretická část se ze začátku věnuje světlu a základním fotometrickým veličinám, rozebírá zdroje světla a jejich parametry. Dále popisuje princip funkce LED diody, konstrukci, napájení a regulaci jasu LED světelných zdrojů. Praktická část je zaměřená na měření a vyhodnocení provozních parametrů vybraných vzorků LED světelných zdrojů.
The bachelor thesis deals with the dimmable LED light sources. The theoretical part at the beginning is devoted to the light and the basic photometric quantities, analyzes the light sources and their parametres. It also describes the operating principle of LEDs, construction, power, and control the brightness of LED light sources. The practical part is focused on the measurement and evaluation of operating parameters selected samples of LED light sources.
Description
Citation
KUBEŠA, R. Měření parametrů LED stmívatelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-10
Defence
Student prezentoval komisi výsledky své bakalářské práce zaměřené na měření parametrů stmívatelných LED zdrojů. Na otázky oponenta student odpověděl pouze částečně a mnoha připomínkami od členů komise. Na doplňující otázky doc. Baxanta odpovídal nepřesně a jen z části. Další doplňující otázky pokládal Ing. Krbal, který se zajímal o nepřesnosti v měření a vyhodnocení a metodiku měření LED zdrojů v práci. Na tyto dotazy student odpověděl opět pouze z části a dále nedokázal zdůvodnit některé postupy, které použil k měření a vyhodnocení stmívatelných LED zdrojů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO