Bezdrátový přenos snímačů neelektrických veličin k iontmetru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem meteostanice s bezdrátovým přenosem k měřicímu systému vzdušných iontů - iontmetru. Nejprve jsou popsány meteorologické jevy nejvíce ovlivňující koncentraci vzdušných iontů v atmosféře a následně jsou vybrány vhodné senzory k jejich měření. Při výběru budou kladeny největší nároky na vysokou přesnost a nízkou spotřebu meteostanice. Na základě tohoto výběru a otestování jednotlivých senzorů v chodu je pak sestrojena výsledná meteostanice.
Theme of this bachelor thesis is construction a meteorological station with wireless data transfer to ionteter. At first, meteorological phenomenons which most influence the concentration of atmospherical ionts are described and than suitable sensors are picked. When selecting the sensors, the greatest demands are placed on high accuracy and low power consumption of weather station. After testing of these parts the final weather station is build.
Description
Citation
KADLČEK, V. Bezdrátový přenos snímačů neelektrických veličin k iontmetru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student popsal řešení a výsledky své práce. Výsledný výrobek fyzicky prezentoval. Student s přehledem zodpověděl otázku oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO