Rotační 3D scanner

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Projekt sa zaoberá návrhom konštrukciou rotačného 3D skeneru a to ako po hardvérovej tak i po softvérovej stránke. Pri hardvérovej časti je dôležitým faktorom čo najnižšia cena a tomu zodpovedá aj jeho jednoduchosť. Softvérová stránka je vyriešená pomocou nástroju FFmpeg a programovacieho prostredia MATLAB. Z nastrihaného synchronizovaného videa je vysegmentovaná ožiarená krivka a následným poskladaním týchto kriviek sa získa 3D model. Pre kvalitnejší výsledok sú využité dve kamery. Program je plne ovládateľný pomocou GUI.
The point of this project is to design and construct a rotational 3D scanner. It is both about the hardware and software part. Low construction price is important factor in the hardware part and therefore the hardware part is really simple. Software part is solved by the FFmpeg tool and programming environment MATLAB. From the selected number of frames from the synchronized video the irradiated part is segmented. Consequently by compositing these traces a 3D model is gained. To gain a better result, the program uses two cameras. Program can be fully controlled from GUI.
Description
Citation
ŠVEHLA, Ľ. Rotační 3D scanner [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Miloš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Pavol Galajda, CSc. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO