Biofeedback pomocí 3D proximitního snímače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na tematiku aplikace senzoru Microsoft Kinect v biomedicínské oblasti. V teoretické části práce jsou uvedeny obecné znalosti z oblasti senzorů, dále je konkrétně popsán senzor Kinect. Druhá část se věnuje praktické realizaci programu, který pomocí vizuálního biofeedbacku informuje pacienta o tom, zda provádí daný pohyb správně, či nikoli. Pro tento účel byly vybrány tři cviky. V závěru práce je popsána metodika provedených měření a zhodnocení výsledků.
This bachelor thesis focuses on the matter of the Microsoft Kinect sensor application within biomedical field. In the first theoretical part of the thesis general knowledge of sensors are mentioned; Microsoft Kinect is described thoroughly. The second part deals with the practical realisation of the program, which with help of visual biofeedback informs patients, whether they perform given movement properly or not. For this purpose three exercises were chosen. In the final part the methodology of realized measurements is described and as well as the measurement evaluation.
Description
Citation
VAČKÁŘOVÁ, K. Biofeedback pomocí 3D proximitního snímače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka se vyjádřila k posudkům. Ing. Odstrčilík se zeptal na metodiku hodnocení. Ing. Jiřík se zeptal na spůsob výpočtů hodnocení. Studentka odpověděla na otázky členů komise. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO