Modely a metody pro svozové úlohy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vývojem matematických modelů pro svozové úlohy a způsoby jejich řešení. Jsou zde probrány a implementovány deterministické a heuristické přístupy, které se pro tyto úlohy využívají. Velký důraz je kladen na sestavení matematického modelu odpovídajícího reálné úloze z oblasti odpadového hospodářství a vývoj původních a modifikaci existujících algoritmů, vhodných pro efektivní a rychlé získání řešení daného problému. Pro testování a zobrazení získaných výsledků je vyvinuto vizualizační prostředí.
This master's thesis deals with mathematical model building for routing problems and ways to solve them. There are discussed and implemented deterministic and heuristic approaches that are suitable to be utilized. A big effort is put into building of the mathematical model describing a real world problem from the field of waste management. Appropriate algorithms are developed and modified to solve a particular problem effectively. An original graphical environment is created to illustrate acquired results and perform testing computations.
Description
Citation
NEVRLÝ, V. Modely a metody pro svozové úlohy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Ivana Horová, CSc. (předseda) prof. RNDr. Miloslav Druckmüller, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) prof. Aleksandre Lomtatidze, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO