Vzájemná interakce tlakových pulsací a kmitání trubice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je zjištění vlivu kmitání trubice na tlakové pulsace v kapalině. Matematický popis soustavy trubice-kapalina je složen z patřičných okrajových podmínek a z vlnových rovnic odvozených ze základních fyzikálních vztahů. V práci je nejprve řešen zjednodušený model kmitání kapaliny bez uvažování trubice, který je následně porovnán s výsledky analýzy vzájemné interakce.
The aim of this thesis is to find out the effects of pipe vibrations on pressure pulsations in liquids. The pipe-liquid system is mathematically described by proper boundary conditions and wave equations, which are derived from basic physical laws. Firstly, simplified model of only liquid is considered, which is then compared to the results obtained from analysis of pipe-liquid mutual interaction.
Description
Citation
HRAZDÍRA, Z. Vzájemná interakce tlakových pulsací a kmitání trubice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Miroslav Kureš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Štarha, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Irena Hlavičková, Ph.D. (člen) Mgr. Aleš Návrat, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Zdeněk Opluštil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO