Využití fuzzy logiky pro hodnocení dodavatelských rizik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se věnuje hodnocení hlavních dodavatelů společnosti MERTASTAV s.r.o. a stanovení jejich míry rizika spolupráce. Cílem práce je navrhnout a vytvořit model pro efektivnější hodnocení dodavatelů. Při tvorbě modelu je využíváno principů fuzzy logiky a výsledný model je vyhotoven v prostředí programu MS Excel a MATLAB. Výstupem je pak nástroj přehledný a snadno ovladatelný, který urychlí a zkvalitní výběr dodavatele pro společnost.
This thesis is focused on the evaluation of the main suppliers of company MERTASTAV Ltd. and deals with the determination their risk level of cooperation. The aims of this thesis are design and create the model for effective evaluation of suppliers. During the creation of a mentioned model is used principles of fuzzy logics and the final model is processed in MS Excel and MATLAB. The result of this thesis is the clear instrument which is easy to use and also accelerates and improves selection of suppliers for the company.
Description
Citation
ŠIDÁK, M. Využití fuzzy logiky pro hodnocení dodavatelských rizik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-30
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Využití fuzzy logiky pro hodnocení dodavatelských rizik. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky k formální úpravě diplomové práce a aplikaci MATLABu. Jak se mění současný stav uvedenými návrhy? Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO