Založení malého podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Obsahem mé práce je vypracování kroků nutných k založení podniku. V první části práce charakterizuji teoretické pozadí, ve kterém se primárně zaměřím na charakteristiku jednotlivých analýz včetně modelu CANVAS. Ve druhé části se zaměřím na analýzu trhu, na kterém bude podnik působit, charakteristiku vnějšího prostředí a pokusím se vystihnout princip nabízeného produktu, který je předmětem obchodní činnosti budoucího podniku. V návrhové části přistoupím k variantnímu řešení jednotlivých obchodních modelů, které jsou úzce spjaty s výsledky SWOT matice analytické části. V další části provedu komplexní hodnocení jednotlivých variant dle principu BSC a v závěru praktické části provedu návrh kroků nutných k založení podniku využívajícího výsledný obchodní model.
The content of my diploma thesis is to develop necessary steps to set up a business. The first part describes the theoretical background, which primarily focuses on the characteristics of individual analyzes, including model CANVAS. The second part focuses on analysis of the market in which will the business operate, followed by characteristics of external environment and then I try to capture the principle of offered product, which is the subject of future business venture. In the design part of my work, I approach variable solutions of individual business models that are closely linked with the results of the SWOT matrix analysis. In the next section,i perform a comprehensive evaluation of the various options based on the principle BSC and at the end of the practical part I design the necessary steps to set up a business that uses the resulting business model.
Description
Citation
TERŠL, M. Založení malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Otázky oponenta: odpovězeno doc. Brychta: Co bylo podkladem pro výši predikovaných tržeb? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO