Analýza a hodnocení rizik technologií výstavby stavebních konstrukcí v prostředí integrovaného systému řízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou a hodnocením kvalitativních, environmentálních a bezpečnostních rizik a aplikací vhodné metodiky na konkrétní stavební dílo. Pro aplikaci jsou zvoleny klíčové stavební technologie, jež jsou zařazeny podle třídníku stavebních konstrukcí a prací (TSKP) do kapitoly hlavní stavební výroba (HSV). Z ČSN EN 31010 Management rizik -Techniky posuzování rizik jsou pro práci vybrány nástroje - analýza příčin a důsledků, analýza způsobů a důsledků poruch (FMEA), Paretův diagram a analýza typu motýlek. Cílem diplomové práce je analyzovat a posoudit kvalitativní, environmentální a bezpečnostní rizika vybraných stavebních technologií a v podmínkách zavedeného integrovaného systému řízení zpracovat jednoduché nástroje pro jejich řízení a eliminaci.
This thesis deals with the analysis and evaluation of quality, environmental and safety risks and the application of appropriate methodologies to concrete construction work. For application are selected key construction technologies, which are classified according to the Classification of building structures and works (TSKP) in Chapter main building production (HSV). From ČSN EN 31010 Risk management – Risk assessment techniques were selected for work tools - Causes and effect analysis, Failure Modes and Effects Analysis (FMEA), Pareto diagram, Bow tie analysis. The aim of this thesis is to analyze and assess the quality, environmental and safety risks of selected construction technologies and conditions established an integrated management system to handle simple tools for the management andelimination.
Description
Citation
KOMÁRKOVÁ, J. Analýza a hodnocení rizik technologií výstavby stavebních konstrukcí v prostředí integrovaného systému řízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik stavebních konstrukcí
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-23
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Analýza a hodnocení rizik technologií výstavby stavebních konstrukcí v prostředí integrovaného systému řízení. Oponentka nepoložila otázky k diplomové práci. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO