Riziko vodohospodářských staveb z pohledu tzv. černých labutí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku černých labutí v oblasti vodohospodářských staveb. Detailněji potom na rizika a ohrožení vodních děl. Historie nám ukázala, že ani tak sofistikovaná stavba jako přehrada nemusí být vždy bezvadná. Ať už se jedná o přírodní katastrofu, neštěstí, či úmyslný útok. V práci je provedena analýza současného stavu, zmapovány černé labutě u přehrad, které se staly v historii. Součástí práce je i průzkum znalosti obyvatel o této problematice. Na základě analýzy a zjištěných informací byla navržena opatření pro zlepšení situace.
The thesis is focused on the issue of black swans in the water structure. More detail risks and hazard dam. History has shown us that sophisticatedly structure as dam is not perfect. Failure can cause weather, natural disaster, bad chance or deliberate attack. A detailed analysis of the current situation, I mapped historic dam failure, which can cause black swan. In thesis is a reseach on knowledge of the population in this issue. Based on the analysis and obteined information was proposed measures to improve the situation.
Description
Citation
HRABOVÁ, K. Riziko vodohospodářských staveb z pohledu tzv. černých labutí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik stavebních konstrukcí
Comittee
doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Drahomír Novák, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-23
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Riziko vodohospodářských staveb z pohledu tzv. černých labutí. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO