Vliv provedení zateplení administrativní budovy na výdaje spojené s jejím provozem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením vlivu zateplení administrativní budovy na výdaje spojené s provozem této nemovitosti. Administrativní budova se nachází na ulici Kloboucká v Brumově-Bylnici. Objekt má dvě nadzemní podlaží a je založen na základových pasech. Zastřešení je sedlovou střechou. V první části diplomové práce je zmíněna legislativa, vývoj cen energií a možnosti zateplení. V praktické části diplomové práce je provedeno posouzení součinitele prostupu tepla administrativní budovy, zhodnocení jednotlivých variant zateplení a vypočtena prostá doba návratnosti investice.
This thesis evaluates the influence of a administrative building on the expenses associated with its operation. The administrative building is situated on the street Kloboucká in Brumov-Bylnice. The building has two floor and is founded on strip foundations. Roofing of the house is solved. In the first part of the thesis is a theoretical introduction in the legislature, energy prices and the possibility of insulation. In the practical part of the thesis is an assessment coefficient of heat administrative buildings, evaluation of individual variants insulation and calculated simple payback period.
Description
Citation
PTÁČEK, Z. Vliv provedení zateplení administrativní budovy na výdaje spojené s jejím provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Vliv provedení zateplení administrativní budovy na výdaje spojené s jejím provozem. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděl výborně. K otázkám oponenta uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO