Nová řada kuličkových šroubů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá konstrukcí kuličkové rotující matice. V úvodu práce je provedena rešerše na současný stav ve stavbě přímočarých polohovacích os a oblastech s tím spojených. V další kapitole jsou shrnuty základní pojmy týkající se KŠM a jsou popsány současné konstrukce rotující matice. Poté se práce zabývá hranicemi mezi rotujícím kuličkovým šroubem a rotující kuličkovou maticí. Na základě omezení a zvolených kritérií jsou doporučeny parametry pro rotující matici. V poslední kapitole je provedeno konkrétní řešení jedné velikosti rotující matice s potřebnými výpočty.
This thesis deals with construction of rotary-nut ball screw. In the first chapter technical research at the current state of linear positioning systems and matters associated with them is listed. The next chapter treats of basic concepts and designs referring to ball screws. Further on the boundary between rotary ball screw and rotary- nut ball screw is described. On basis of restrictions and selected criterions solution of one size of rotary – nut ball screw with all the calculations.
Description
Citation
CHALUPA, J. Nová řada kuličkových šroubů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO