Návrh manipulátoru pro měřicí hlukové mikrofony

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem manipulátoru pro měřící hlukové mikrofony. Jejím obsahem je návrh robotu, který je sestaven z lineárního vedení a nosné konstrukce, která je svařována z ocelových profilů. Návrhy jsou vymodelovány v programu Inventor a importovány do programu Ansys, kde jsou provedeny pevnostní výpočty nosné konstrukce. V poslední řadě jsou navrženy jednotlivé pohony pojezdů a jejich snímače.
This thesis describes the design of cartesian robot for precise measurement microphones. It contains design of robot, which is set from motorized linear stage and welded steel profiles structure. Model of described robot was computed in Inventor and then strength analysed in Ansys. Individual motors of linear stages and their sensors were designed at the end.
Description
Citation
MUCHA, P. Návrh manipulátoru pro měřicí hlukové mikrofony [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) RNDr. Vladimír Opluštil (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student v prezentaci představil diplomovou práci. Po přečtení posudků vedoucího diplomové práce a oponenta diplomové práce odpověděl na pět otázek položených oponentem. Jeho odpovědi komise hodnotila jako méně zdařilé. Dále student odpovídal na otázky týkající se jeho diplomové práce položené jednotlivými členy komise. Jeho odpovědi nebyly příliš přesvědčivé. Komise jeho celkové vystoupení hodnotila jako méně zdařilé s větším množstvím nepřesností. Celé vystoupení hodnotila komise stupněm C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO