Aplikace KAIZEN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaobírá problematikou zlepšení pracovního prostředí a zdokonalení všech oblastí organizace. V první části práce jsou prezentovány geneze, postupy, teoretické poznatky, příklady z praxe filozofie Kaizen a metody 5S. V druhé části práce je dle filozofie Kaizen poskytován návod, jak může vypadat podávání návrhů zaměstnanců a v jakých formách může být podávání realizováno. Při podávaných návrzích jsem se zabýval vyhodnocováním a ohodnocováním podávaných návrhů také finančními prostředky. Při kontrole (auditu) metódou 5S navrhuji dokumenty na udržování standardů a zvýšení efektivnosti této metody na konkrétním pracovišti.
The thesis analyses a problem of improving the work environment and all the sections of an organisation. In the first part, the genezis, methods, theory and practical examples of Kaizen philosophy and 5S method are presented. In the second part, there is an instruction to make a system of presenting proposals of employees and the possible forms of its realisation. I dealt with assessment and finacial valuation of the given proposals. Finally, I propose documents for keepimg standards and increasing efficiency of the 5S method in a certain workplace.
Description
Citation
ŠPAVOR, P. Aplikace KAIZEN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Metrologie a řízení jakosti
Comittee
Ing. Jaroslav Rajlich (předseda) doc. Ing. Leoš Bumbálek, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) Ing. Ladislava Skýpalová, Ph.D. (člen) Ing. Marek Mitáček (člen) doc. Ing. Ivan Vavřík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO