Vliv pružnosti rozvodového mechanismu na pohyb ventilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je porovnání pohybu ventilu jedné sestavy (SVT) a pohybů jednotlivých ventilů kompletní sestavy s pružným vačkovým hřídelem s ohledem na dynamické vlastnosti. Součástí práce je také kinematický návrh v programu VALKIN. Dynamická část je řešena v MBS programu Virtual Engine. Na závěr jsou popsány vlivy na výsledný pohyb ventilu.
The aim of this thesis is a comparing single valve train motion (SVT) and complete valve train motion with a flexible camshaft focused on dynamic characteristics. In this thesis is also performed kinematics analysis in the VALKIN software. Dynamic analysis is solved in the MBS software Virtual Engine. Influences to the valve train motion are described in the conclusion
Description
Citation
ŘEHŮŘEK, L. Vliv pružnosti rozvodového mechanismu na pohyb ventilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Karel Štěpánek (člen) Ing. Marek Slovák (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student seznámil odbornou komisi s diplomovou prací (zadání, cíle, řešení, výsledky a závěr). Následně zodpověděl otázky oponenta, uvedené v Oponentském posudku. V rámci obhajoby diplomové práce byl dodatečně tázán na následující dotazy: Jaký model reprezentuje Vámi definovanou pružinu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO