Ukázky řízení pohonu s měničem frekvence Sinamics S120

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této diplomové práci je popsán laboratorní proces ukázky řízení pohonu s měničem frekvence SINAMICS S120. Zaměření této práce je rozděleno do tří částí. Úprava pohonu na translační pohyb pro přepravu otevřené nádoby s tekutinou. Návrh autonomního provozu pohonu bez připojení na další přístroje jako jsou osobní počítač, nebo PLC, včetně elektrického schéma. Simulace dynamického pohybu pro přepravu nádoby s tekutinou v simulačním prostředí MATLAB a realizace pomocí navrženého laboratorního pohonu. Uvedení do provozu a aktivace jednotlivých ovládacích funkcí je popisována krok za krokem.
In this thesis is described a laboratory process of example of traction control with frequency converter SINAMICS S120. The focus of this thesis is divided into three parts. Modification of the traction to translational motion for transport of the open vessel with liquid. Proposal of the autonomous operation of the traction without connection to other devices such as a personal computer or PLC, including wiring diagram. The simulation of a dynamic movement for transport of the vessel with liquid in the simulation environment MATLAB and implementation using the proposed laboratory traction. Commissioning and activation of each control functions is described step by step.
Description
Citation
NOVÁK, M. Ukázky řízení pohonu s měničem frekvence Sinamics S120 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Chyský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jindřich Klapka, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO