Chladicí jednotka domácího pivovaru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou výroby a užití chladu v procesu domácí výroby piva, tzv. homebrewingu. V úvodní části je popsán technologický postup výroby piva, na který navazuje návrh spilky a prostor pro ležení (zrání) piva. Následně je proveden návrh vhodného výrobníku chladu. Celé zařízení je navrženo tak, aby bylo schopno provozu z baterií, popř. fotovoltaického panelu.
This diploma thesis deals with producing and using low temperatures in home brewing processes. The introductory part describes technological process of brewing beer, followed by a design of a primary fermentation vessel and next an aging vessel. In the next step a suitable wort chiller is designed. All the equipment is designed to be able to run on batteries or a solar photovoltaic panel.
Description
Citation
STRAKA, M. Chladicí jednotka domácího pivovaru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta. Doc. Janotková mohl byste upřesnit jaký je Váš přínos při řešení diplomové práce? Prof. Pavelek jak je při výrobě piva zabráněno kontaminaci mladiny nežádoucími látkami?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO