Návrh na zefektivnění procesu obrábění ojnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá procesem obrábění výkovku ojnice ve společnosti SANBORN a.s. a to z důvodu navrhnout efektivnější způsob obrábění. První část je zaměřena na analýzu stávajícího stavu výroby, která se provádí na více strojních zařízení. Ve druhé části jsou navrhnuta zefektivnění jednotlivých obráběcích operaci a je využito moderní multifunkční obráběcí centrum OKUMA MULTUS, což zvýší produktivitu a kvalitu obráběné součásti. V závěru jsou zhodnoceny strojní a vedlejší časy pro jednotlivé výrobní operace a provedena celková finanční analýza.
This diploma thesis deals with a machining process of the forging of connecting rod in the company SANBORN a.s mainly for reason to propose a more effective method of machining. The first part is focused on the analyse of actual process of production which is realized on several manufacturing machines. On second part are proposed the increases in efficiency of single machining operation and is used the modern multi - fuction machining centre OKUMA MULTUS which will increase the productivity and quality of machined part. In final part is applied for evaluation of machining and secondary production times and is performed the total financial analyse.
Description
Citation
HOLUB, M. Návrh na zefektivnění procesu obrábění ojnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) prof. Ing. Ivo Dlouhý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (člen) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) Ing. Vladimír Maixner, MBA (člen) Ing. Petr Valášek (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Diplomat seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Má nějaký vliv použití dřevěných podkládek při měření na 3D měřicím stroji? 2. Jakým způsobem je zalisováváno pouzdro v klikové hřídeli? 3. Jakým způsobem se provádí rozříznutí v dělicí rovině? 4. Kolik se vyrábí ojnic? 5. Z jakého důvodu se provádí svrtávání ojnic až po rozříznutí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO