Kyanoakrylátové lepidlo v průmyslu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zpracována jako experiment, který má popsat a ověřit vlastnosti kyanoakrylátových lepidel značky Loctice a Sika Lock. Dále porovnává vlastnosti zmíněných lepidel, a to na deseti různých materiálech. Ty byly následně slepeny do přeplátovaného spoje. Po slepení byla část vzorků ponechána běžným podmínkám a druhá část se vložila do kataplasmy, kde byly vystaveny extrémním podmínkám (zvýšená vlhkost a teplota). Následovala zkouška na smykové namáhání spoje vzorku. Změřené hodnoty zatížení se zaznamenaly do grafů, a to pro každý slepený materiál zvlášť.
The diploma thesis is processed as an experimental verification of properties of cyanoacrylate adhesives Loctite and SikaLock. The experiment compares properties of mentioned adhesives on ten different materials. These Materials were glued to the overlap joint. After bonding one part of samples were left usual conditions and the second part was put into the kataplasma, where the samples were exposed extreme conditions (high wetness and temperature). The next step was a test for shear stress. Measured values were recorded in graphs, for each pasted material.
Description
Citation
NOVÁK, L. Kyanoakrylátové lepidlo v průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem a výsledky diplomové práce. Zodpověděl dotazy oponenta práce. Otázky komise: - Kriteria pro hodnocení lomových ploch? - Co je primer a jiné metody zvýšení přilnavosti? - Jak se určuje tloušťka lepidla?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO