Vývoj mobilních aplikací pro vzdálené ovládání přístrojové techniky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce popisuje rozšiřující se trend využívající mobilní zařízení k ovládání laboratorních přístrojů a zobrazování naměřených dat. Hlavním cílem je vývoj aplikace pro mobilní zařízení, díky které bude možné vzdáleně ovládat a měřit s přístroji v laboratoři. Praktická část je zaměřena na naprogramování mobilní aplikace, která s využitím místní sítě bude schopna připojit se k více laboratorním zařízením, nastavit je pro různé druhy měření a následně zobrazit naměřená data.
The presented work describes the growing trend of using mobile devices to control laboratory instruments and displaying of measured data. The main objective is the application development for mobile devices, which will allow to remotely control and measure with laboratory instruments. The practical part is focused to programming mobile application which will be able by using the local network to connect multiple laboratory instruments, setting them for different types of measurements and then display measured data.
Description
Citation
MACEK, M. Vývoj mobilních aplikací pro vzdálené ovládání přístrojové techniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Špinka (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Co je nového ve vaší aplikaci oproti ostatním již dostupné? Lze použít systém LabViev a připojení přes internet? Je řešeno zabezpečení přenosu dat? Existuje i jiná komunikace než SCPI a lze aplikace jednoduše upravit pro jiný typ komunikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO