Analýza defektů na DPS za použití moderních optických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na detekci defektů BGA (Ball Grid Array) součástek pomocí rentgenu. Defekty vznikají při přetavení BGA součástky během montáže, ale i později vlivem mechanického a tepelného namáhání. Proto je zde uveden přehled defektů a diagnostických metod BGA pouzder, např.: moderní rentgenová defektoskopie nebo mikrovýbrus. Je zde popsáno zařízení NORDSON DAGE XD7600NT jeho obsluha a nastavení. Zařízení umožnuje pokročilé metody snímání s názvem X-plane. Pro vytváření 3D modelů slouží rekonstrukční program s názvem CERA, který používá raw data z metody X-plane.
This diploma thesis is focused on detecting of defects on BGA (Ball Grid Array) components using of X-ray. Defects are formed during reflow BGA components during assembly, but also later due to mechanical and thermal stress. Therefore, there is an overview of defects and methods of diagnosis of BGA packages eg .: modern X-ray defect detection or micro sections. There is disclosed a device NORDSON DAGE XD7600NT its operation and setup. The device enables advanced methods of scanning called X-plane. For creating 3D models used reconstructive software called CERA, which uses raw data from the method of X-Plane.
Description
Citation
VALA, M. Analýza defektů na DPS za použití moderních optických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Špinka (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Jaké zvětšení je potřeba pro běžnou kontrolu defektů? V jako formě byl vytvořen odlitek pro mikrovýbrus? Potkal se to s vadou head and pillow? Zvažoval jste i provozními náklady pro mikrovýbrusy, jak časové tak finanční? Uvažoval jste i náklady na pracovní sílu? Co je největší přínos vámi zpracované práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO