Výkonové spínací tranzistory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci sú popísané predpoklady meraní spínacích strát, ktoré boli vykonané v rámci práce a je navrhnutý napäťový medziobvod a budič výkonových tranzistorov. Nasleduje odvodenie funkcie aproximujúcej priebeh vodivosti gCE = iCuCE, ukážky simulácie spínacích dejov pomocou tejto vodivosti a pojednanie o zmeraných priebehoch.
In this thesis, prerequisities for a switching loss measurements are established as well as designing of DC-bus and the base/gate driver for the power transistors; followed by derivation of mathematical approximation of transistor conductivity gCE =iCuCE, circuit simulation using gCE as a transistor model and a discussion of measured waveforms.
Description
Citation
MIKLÁŠ, J. Výkonové spínací tranzistory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-08
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma Výkonové spínací tranzistory. Student prezentuje cíle práce – důvěryhodné měření přepínacích dějů a model vodivosti gce(t). Dále přibližuje metodu měření dvěma pulzy a zapojení silového obvodu. Ukazuje způsob aproximace vodivosti, dále vliv parazitních prvků. Poté prezentuje některé výsledky měření a diskutuje možnost vlivu některých parazitních jevů, možná zachází příliš do podrobností. Je zřejmé, že student problematice dobře rozumí. Na otázku oponenta odpověděl vyčerpávajícím způsobem, otázky v diskuzi jsou odpovězeny v pořádku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO