Plynové tepelné čerpadlo

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalárska práca sa v teoretickej časti zaoberá princípom funkcie tepelných čerpadiel, efektivitou a ich rozdelením podľa typu obehu a zdroja tepla. Ďalšia časť je venovaná technickej rešerši komerčne dostupných plynových tepelných čerpadiel, ktoré sú vo výpočtovej časti porovnané s elektrickým tepelným čerpadlom a kondenzačným plynovým kotlom na základe ich energetickej efektivity.
This bachelor thesis, in the theoretical section, explains the principle of functionality of heat pumps, their efficiency and distribution by type of circulation and heat source. The next part is devoted to technical research of comercially available gas heat pumps that are, in the calculation part, compared with electrical heat pump and with gas condensing boiler according to their energy efficiency.
Description
Citation
KULICH, M. Plynové tepelné čerpadlo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
> Doc. Jaroš se zeptal na výpočet účinnosti. > Doc. Štětina se dotázal na tepelné čerpadlo se Stirlingovým motorem a na rozdíl mezi Millerovým a Ottovým cyklem. > Dr. Krejčí se dotázal na provedení a porovnání plynového tepelného čerpadla a plynového kotle.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO