Měření kontraktibility a viability izolovaných srdečních buněk

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá měřením viability a kontraktibilty srdečních buněk. Práce je rozdělena na dvě hlavní částí – teoretickou a praktickou. V první teoretické části dochází k nastínění elektrofyziologie buňky a zpracování obrazu. V praktické části již dochází k detekci pohybu srdečních buněk za použití excentricity v programu Matlab. Pro zjištění viability byly zkoumány izolované kardiomyocyty v různých médiích, například v DMEM a MPRI.
The master´s thesis deals with research of viability and contraction measurement of cardiomyocytes. The work is divided into two main areas – theoretical and practical part. Theoretical part is aimed at electrophysiology of cardiomyocytes. Practical part includes detection of contractibility based on eccentricity in program Matlab. For research of viability, were used several media for example DMEM and MPRI.
Description
Citation
KAVÁLEK, O. Měření kontraktibility a viability izolovaných srdečních buněk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Úvodní přednáška Čtení posudků vedoucího a oponenta Diskuze: Doc. Chmelař se ptal na pohyb srdečních buněk při aktivaci( jde o pohyb linární, rotační?). Student odpověděl dobře. Doc.Šimurda se ptal na pojem kontraktibility a viability srdečních buněk. Student odpověděl výborně. Jiřík. PhD. se ptal na zpracovani obrazu a vyhodnocení viability. Student odpověděl výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO