Konstrukce přípravku pro zatěžování vzorku ohybem na univerzálním zkušebním stroji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce si klade za cíl vytvořit konstrukční návrh přípravku pro zatěžování vzorku ohybem na univerzálním zkušebním stroji. Návrhy se odvíjely od poznatků získaných analýzou dostupných řešení systémů pro namáhání páteřního segmentu. Nejvhodnější návrh je následně zkonstruován s využitím softwaru SolidWorks. Přípravek je také po-droben MKP analýze, kde se zkoumalo chování zatíženého přípravku spolu se zjednodu-šeným modelem vzorku. K tomu slouží určení celkové deformace této soustavy. Nako-nec je zpracována kompletní výkresová dokumentace přípravku pro jeho výrobu.
This thesis focusess on the construction of equipment for loading a sample onto a uni-versal testing machine.The designs came from analysing existing designs. The best pro-posal was then designed using SolidWorks. The product was then subjected to a MKP analysis, which examined the behavior of the loaded product together with the procures-braised model sample. Finally, all of the drawings were documented to prepare for pro-duction.
Description
Citation
ŠEVČÍK, O. Konstrukce přípravku pro zatěžování vzorku ohybem na univerzálním zkušebním stroji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) doc. Ing. Luboš Náhlík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vajdák (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Diplomant prezentoval komisi svou bakalářskou práci a následně odpovídal na otázky oponenta a další otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO