Návrh efektivních změn technologického postupu pro výrobu zvolené součásti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá zhodnocením současného stavu výroby součástky typu čep a zhodnocení výrobních možností firmy se zaměřením na návrh změn, vedoucí k převedení výroby na nové strojní vybavení. V práci je blíže uveden typ použití součástky a předpokládané zátěžné síly působící v sestavě, zjednodušená pevnostní analýza zaměřená na identifikaci kritických míst a stručné hodnocení jejich významností. Další část práce se zaměřuje na zhodnocení navrhovaných změn porovnávaných se současným typem výroby.
The bachelor‘s work proposes modification of pivot pin manufacture technique for new machine in order to increase production efficiency. Main chapter contains description of the part function and dimension and stress analyses followed by the particular technological procedure. Evaluation in form of comparison between original and new technological procedure is presented in the conclusion.
Description
Citation
KALOVÁ, M. Návrh efektivních změn technologického postupu pro výrobu zvolené součásti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen) Ing. Jan Strejček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Jak dlouho je již ve firmě zaveden nový technologický postup a jak jsou zatím spokojeni s procesem? 2) Máte informace zda se plánují ve Vámi navrženém postupu další změny nebo zefektivnění? 3) Čím se dosáhlo úspory materiálu? 4) Technicky správný název navrtáváku. 5) Jakým způsobem jste volila řezné podmínky? 6) MKP analýza součásti. 7) Zušlechťování a popouštění oceli. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO