Modely pro rekonstrukci toku v síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá sestavením matematického modelu toku v síti pro oblast odpadového hospodářství. Teoretická část je věnována pojmům z teorie grafů, toků v síti a optimalizace. Následuje představení modelu a jeho testování. Pro sestavení modelu byla využita data Informačního systému odpadového hospodářství. Data jsou velmi často zatížena chybou, což ovlivňuje platnost hmotnostní bilance v uzlu. Úkolem modelu je tyto chyby odhalit tak, aby bylo možné data dále využívat. Součástí práce jsou podněty k dalšímu vývoji nástroje.
The bachelor thesis is focused on development of a mathematical model of network flow in waste managment. The theoretical part of thesis deals with graph theory, network flow and optimization. The next chapter introduces the mathematical model. The model was compiled with the use of Information systems of waste management. The data are very often burdened by error. The task of the model is revelation of those errors to make the data useful. This thesis also includes suggestions for further development.
Description
Citation
SMEJKALOVÁ, V. Modely pro rekonstrukci toku v síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Zuzana Hübnerová, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Jana Hoderová, Ph.D. (člen) RNDr. Karel Mikulášek, Ph.D. (člen) RNDr. Rudolf Hlavička, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO