Konstrukce rotačního uložení polohovací satelitní antény

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vypracování konstrukčního návrhu rotačního uložení polohovací satelitní antény. Jedná se o dílčí řešení projektu zaměřeného na vývoj nového produktu pro komerční subjekt. Zařízení umožňuje horizontální a vertikální natáčení satelitu. Stanovené cíle jsou v plném rozsahu splněny. Základní konstrukce je koncipována jako svarek. Ostatní části jsou k tělu připojeny pomocí rozebiratelných spojů. Volba klíčových prvků je podpořena výpočty a konstrukční návrh je zdokumentován v technických výkresech. Práce je vhodná pro čtenáře s mírně pokročilými technickými znalostmi.
The aim of this bachelor thesis is a mechanical design of the rotary joint of the satellite antenna. It is a partial solution of the project which is dealing with a development of new product for a commercial subject. The device enables horizontal and vertical movement of the satellite. The established aims are solved in the whole range. The basic structure is conceived as a weldment. The other parts are connected with the body by demountable joints. The choice of key points is supported by calculations and the design is documented by technical drawings. This thesis is suitable for readers with an intermediate technical knowledge.
Description
Citation
ŠREIBR, V. Konstrukce rotačního uložení polohovací satelitní antény [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (člen) Ing. Jiří Dvořáček, Ph.D. (člen) Ing. Libor Nohál, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO