Stříhání jako dokončovací operace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá návrh technologie výroby výstřižku operací přistřihování. Součást je zhotovena z ocelového plechu jakosti 11 321. Na základě literární studie problematiky přistřihování a výpočtů bylo navrženo přistřihování ve dvou operacích. Pro výrobu byla doporučena volba postupového střižného nástroje se střižnou silou 173 kN v první operaci a 68 kN ve druhé operaci.
The project elaborated design of technology production of the cutting by shaving operation. The component is made from sheet iron 11 321. Pursuant to of the literary pursuit a problem of the shaving and calculation was designed two operations of shaving. Recommended production choice was tool with nominal cutting force 173 kN in first operation and 68 kN in second operation.
Description
Citation
BEDNÁŘ, M. Stříhání jako dokončovací operace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Student seznámil odbornou komisi s obsahem své práce a odpověděl na dotazy oponenta. Otázky: 1. Z jakého důvodu je součást středěna při přistřihování? 2. Z jakého důvodu jste navrhoval tak úzké tolerance rozměru součásti? 3. Jaké je použití rešené součásti? 4. Uvažoval jste o změně tvaru součásti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO