Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod pro firmu NAVOS, a.s.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou ekonomických ukazatelů s využitím statistických metod pro firmu NAVOS, a.s. Práce je rozdělena na tři části - teoretická východiska, praktická východiska a zhodnocení a návrhy řešení. První část popisuje statistické metody a ukazatelé finanční analýzy. Druhá část se zabývá analýzou současného stavu firmy na základě ekonomických ukazatelů, porovnáním daných ukazatelů s konkurenční firmou a stanovení prognóz pro další roky. V třetí části je zhodnocen současný stav a budou poskytnuty návrhy na zlepšení a řešení problému dané společnosti.
This bachelor´s thesis deals with analysis of economic data using statistical methods for company NAVOS, a.s. Thesis is devided on three part - theoretical part, practical part and appreciation and proposals for solutions. The first part describe statistical methods and analysis of ecomonic data. The second part deals analysis of situation the company on the basis of economic data, compared to the indicator of the competitive company and determination prognosis for next years. In the third part is assessed the current state of and the suggestions for improvement will be provided and the company's solution to the problem.
Description
Citation
NETOPILOVÁ, H. Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod pro firmu NAVOS, a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Krejčíř, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Vedoucí práce: Jaký model byl použit pro analýzu trendu v případě konkurenční firmy? Šlo o model odhadnutý pro firmu NAVOS anebo byl pro konkurenční firmu odhadnut zcela nový regresní model na základě dat právě z konkurenční firmy? Oponent: Jaké kroky povedou ke snižování nákladů? Prof. Koráb: Kdy a proč má firma nejvyšší platby od odběratelů? Kolik zemědělských společností nejsou vlastněny Agrofertem (může mít vliv na tok plateb)? Dr. Luňáček: Proč použila Altmanův index? Dr. Pavláková Dočekalová: SW použitý pro statistické analýzy? Doc. Brychta: Prodej majetku - o jaký majetek se jedná?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO