Zajištění a vymáhání pohledávek v kapitálové společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vymáháním a zajištěním pohledávek. Má tři základní části a to teoretickou, analytickou a část, kde navrhnu vlastní řešení. Teoretická část je zaměřená na teoretické vymezení základních pojmů, způsoby zajištění pohledávek a vymáhání pohledávek. Analytická část je zaměřena na řešení pohledávek ve společnosti ESB Rozvaděče, a.s.. Na závěr jsou vypracovány vlastní návrhy, jak nejlépe předcházet vzniku pohledávek po splatnosti a pokud by se stalo, jak je co nejlépe vymáhat.
The Bachelor's thesis deals with indemnity and debt collection. It has three basic parts – theoretical, analytical, and the part where I propose my own solutions. The theoretical part focuses on the theoretical definition of basic terms, methods of indemnity and debt collection. The analytical part focuses on debt management in ESB Rozvaděče, a.s. The last part describes my own solutions how best to prevent the inception of overdue debts, and if it happened, how best to debt collection.
Description
Citation
VEČEŘA, P. Zajištění a vymáhání pohledávek v kapitálové společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Mikulica (místopředseda) Ing. Lenka Zemánková, Ph.D. (člen) Mgr. Helena Musilová (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Otázky oponenta práce: zodpovězeno Doc. Korytáková- Kolik činí nedobyté pohledávky z celkového obratu?: zodpovězeno Ing. Chlebovský- Pozitivní motivace klientů k zaplacení závazků? : zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO