Klíčování nákladů vybraných účetních jednotek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na navrhnutí vhodné metody klíčování nákladů obce Lípa za účelem stanovení poctivého a věrného zobrazení hospodaření. Definuje základní po-jmy k pochopení dané problematiky. Popisuje metodu klíčování nákladů rozdělené podle tří hledisek a to: na hlavní a hospodářskou činnost, z hlediska základu daně a z hlediska rozpočtového. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Část popisující teoretická východiska je zaměřena na vedení účetnictví, územně samospráv-ného celku a příspěvkové organizace, problematiku rozpočtů, rozpočtový proces a určení základu daně, které vycházejí z prostudované literatury. V druhé části je představena vybraná účetní jednotka – obec a její zřízenou příspěvkovou organizací, u nichž je pro-vedena analýza klíčování nákladů. Na základě provedené analýzy jsou vypracovány návrhy na zlepšení účetního systému a metod pro klíčování nákladů obce Lípa.
Bachelor thesis is focused on devising suitable methods keying costs of Lipa municipa-lity to establish honest and fair presentation of economy. Defines the basic concepts for understanding the issues. Describes a method for keying costs namely: Main or secon-dary activities, in terms of the tax base and in terms of budget. The thesis is divided into theoretical and practical parts. Theoretical basis is focused on bookkeeping of local government unit and funded organization, the issues of budgets, budget process and determine the tax base, which are based on literature. The second part presents selected entity - municipality ant its contributory funded organization, which the analayisi keying costs. On the basis of the analysis prepared proposals to improve the accounting system and methods for keying costs municipality of Lipa.
Description
Citation
NOSÁLKOVÁ, K. Klíčování nákladů vybraných účetních jednotek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Mgr. Jiří Pospíšil (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zábojová (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
otázky vedoucího: odpovězeno otázky oponenta: odpovězeno Ing. Hanušová: Z jakého důvodu jste náklady nečlenila podle druhu? - částečně odpovězeno s nedostatky Ing. Pospíšil: Má obec ekonomickou činnost? Uvažovala obec o tom, že by se registrovala k DPH? - odpovězeno Ing. Kučerová: Kdo bude provozovatelem prodejny? Počítala jste, že školka si sama vydělá? - částečně odpovězeno Ing. Zábojová: Jak bude naloženo s vytvořeným ziskem? Musí obec tvořit finanční plán na provozování prodejny? Z čeho jste tvořila plán příjmů obce? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO